Qui som

Components

Josep Aulinas Colomer - Neix a Sant Joan de les Abadesses el 5 del 5 del 55. Aquest número màgic, tres voltes repetit, li imprimeix, des de molt petit, la passió pel teatre. El teatre li fa passar les millors estones i de molt jovenet ja s’ofereix a treballar, del que sigui, dintre de la companyia SAT de teatre a Sant Joan de les Abadesses. Des d’aleshores fins ara, hi ha representat un munt d’obres com a part important de la companyia. (Homes i no, Els Pastorets, Els Miserables, El retaule 
del Flautista, L’Òpera de tres rals, i com a protagonista a L’Hostal de la Glòria, La Ventafocs i El Comte Arnau). Al 2012 la companyia de teatre “La Cubana” li demana fer de figurant a la “gravació a l’Índia” de “Campanades de Boda”. De la mà d’en Xavier Gimeno, descobreix el món dels conta-contes i entusiasmat decideix fer uns tallers a la Biblioteca Can Butjosa de Parets del Vallès. D’aquesta nova experiència neix en “Pep Colomer Narrador”, personatge que mostrarà el seu repertori en escoles i biblioteques. Ara, té la sort de poder desenvolupar noves experiències amb “La Companyia: Varietats a l’Ombra” dedicada al cabaret de petit format i a les performances formatives.



Déborah Brime Sánchez - Va arribar al món un calorós dissabte de l'estiu del 91. Gràcies a la influència de la seva mare, des de petita li han agradat les arts plàstiques i les manualitats. Va trobar la seva vocació en l'educació i va formar-se com a mestra d'infantil. Viatgera empedernida, li encanta voltar pel món, empapar-se de noves experiències i de tot allò que la gent li pugui aportar. El teatre i la interpretació sempre li havien cridat l'atenció, però tret d'alguna obra a l'escola quan era nena, no va ser fins el 2013 que es va decidir a provar de formar part d'un grup de teatre amateur al Centre Cívic Cotxeres Borrell. Anys més tard, la vida va fer que un bon amic es creués al seu camí i li proposés unir-se a La Companyia Varietats a l'Ombra. Il·lusionada per explorar les possibilitats que ofereix la dramatúrgia vinculada a entorns educatius, va acceptar engrescar-se en aquest nou projecte.


Arnau Careta Plans - Nascut a Manresa el gener de 1987, ja de ben petit a casa va començar a experimentar amb els materials plàstics i la representació a través d’ells. Amant de les manualitats i el marranejar, comença amb el dibuix per explorar després amb l’elaboració escultòrica i d’escenografies a petita escala, la música i el cant coral, i l’elaboració de màscares i attrezzo teatrals; espacialment vinculats al lleure infantil i juvenil i a accions de reivindicació ciutadana. Va aparcar durant una temporada la seva faceta més vinculada a l’art per dedicar-se als estudis universitaris d’educació social i psicopedagogia; des d’on va poder reprendre la seva vinculació amb la comunicació a través de l’art i el teatre. El 2009 esdevé cofundador casual de “La Companyia: varietats a l’ombra” dedicada al cabaret de petit format i a les performance formatives vinculades al món de l’educació i l’acompanyament.



Xavier Gimeno Soria - Nascut l’any 1959. A les cases on es va criar no va faltar mai la música per cantar i ballar. De ben petit cantava a capella els èxits radiofònics als bars i a les parròquies per fer contents als seus pares. Va ser en el món de l’educació en el lleure on va entrar en contacte “seriós” amb les arts escèniques: narrativa oral, interpretació, titelles, direcció teatral. Posteriorment va anar coneixent més profundament la dansa i l’art popular en general. Activista i agitador cultural, sempre ha tingut “algun peu dins” el camp de la dramatúrgia. L’empremta d’en Pepe Otal l’ha portat a desenvolupar el seu perfil de performer i a fundar “La Companyia: Varietats a l’Ombra” dedicada al cabaret de petit format i a les performaces “per encàrrec”. 


Pere Peris Morancho - Nascut l’any 1956. Connectat amb els sons i silencis dels animals i la natura fins que, a partir dels deu anys, accedeix a la ciutat i a la diversitat d’arts escèniques. Realitza cursos de pedagogia musical, participa del cant coral i de la dansa popular, s’interessa per la plasticitat dels materials principalment pel cartró, el paper i la roba, també ha realitzat figuracions. És en l’àmbit de l’educació i amb els infants que ha desenvolupat aquest coneixements i ara, a “La Companyia: Varietats a l’Ombra” dedicada al cabaret de petit format.

Antics components

Neus Ballesteros Ventura - Va néixer el dissabte de carnestoltes de l’any 1979. Ha fet camí en l’àmbit de les arts plàstiques des de la llicenciatura a Belles Arts i en l’àmbit de l’educació. Implicada de jove en entitats d’educació en el lleure, va cursar la llicenciatura de Pedagogia a la UAB. Està interessada en l’art com a mediador de la comunicació, de l’aprenentatge i de la interacció entre les persones. L’apassiona experimentar les múltiples possibilitats que ofereix l’expressió artística i preformàtica en entorns educatius i de formació. És a La Companyia, en la qual participa entre el 2009 i el 2016, on constata que la força del suggerir en l’acció artística-poètica mou cap a noves perspectives a nivell individual i grupal. Des del 2010 és directora del programa Art i absència (Associació AVES) que promou l’educació i formació en relació als processos de pèrdua i dol.


Anna Buira Cerón - Nascuda a Lleida el 8 del 8 del 88. Des de sempre ha estat en contacte amb la música, el ball i la interpretació. Als 7 anys va començar els estudis musicals clàssics que li han aportat versitilitat de cant i d'interpretació musical tant amb el piano, com amb la flauta travessera i qualsevol instrument que se li posi davant. S'especialitza en el món de la comunicació audiovisual sense deixar els estudis musicals i d'interpretació. Integrant de diferents grups musicals (clàssic, gospel, rock-blues, dance-rock) sempre busca desenvolupar les seves capacitats ampliant el ventall d'estils. Encuriosida pel cabaret i les varietés, aprofita l'oportunitat de desenvolupar aquesta nova màscara a partir de "La Companyia: Varietats a l'Ombra".




Marta Cabot Navarro - Nascuda l'any 1987. La vida davant i darrere la càmera. Una nena de 5 anys que apareix saltant als vídeos familiars: Vull filmar! Als 10 anys rodava amb el seu cosí vídeos casolans a mode de muntanya russa i amb retransmissió dels fets en directe. D’aquí als Pastorets i diverses representacions teatrals sota la batuta de Cristina Navarro, Toni Arteaga, Moisès Maicas o Pilar Pla, que la van portar a cursar el Cicle de Teatre per Adults a l’Aula de Teatre de Mataró. I comunica que comunicaràs va estudiar Comunicació Audiovisual, combinant carrera amb la presentació d’un magazín d’actualitat musical a la TV maresmenca. Després d’una estada a Berlín i una altra a Buenos Aires, es va especialitzar en xarxes socials i vídeo, també davant i darrere la càmera.


Marta Domínguez Peris - Que es pot dir d’algú que celebra amb espelmes el 23-F des de 1986? La Marta va sentir un cuc artístic al trepitjar per primera vegada un escenari al Teatre Ateneu de Sant Celoni, fent els Pastorets; però el públic no la veu, perquè una mare ufanosa la relega a l'última fila darrera del seu fill, un nen força gras que la tapa totalment. Lluny de perdre la il·lusió comença a fer imitacions a l’àmbit domèstic, on li riuen les primers gràcies, però aviat s’adona que els seus familiars prefereixen veure la televisió, a les seves pallassades. Busca nous espais per donar sortida a la seva inquietud artística, com la imitació de Tita Cervera a l’examen de matemàtiques de segon d’ESO, que es premiada pel professor amb dos setmanes sense pati. Formada fèrriament en estudis musicals: piano, flauta travessera i cant; viatja fent concerts per Italià, França i Espanya abans dels 16 anys. Hi ha espectadors que asseveren “no haver sentit res igual a la seva vida”, i altres que desitgen “no sentir res igual la resta de la seva vida”. S’incorpora al grup teatral Tramoia, que ignorant aquest currículum l'accepten entre les seves files, donant-li inclús papers principals, que ella defensa amb la vehemència litúrgica apresa a la carrera de Dret, i la plasticitat obtinguda a l'acadèmia artística Set d’Acció. Amb la mateixa benevolència, expressada per les altres agrupacions, entra a formar part de la Companyia Varietats a la Ombra, en què participa amb al mateix ànim divertit fins el 2014, moment en el qual s‘expatria en busca de nous escenaris.


Sigrid Kollmannsperger - L'inici de la pràctica de clown a l'escola de circ d'Alcorcón (Madrid), la porta a acabar sobtadament la seva carrera professional com a arquitecta tècnica. D'aquí passa a ser membre fundadora de Extra-Vagante Teatro, companyia dirigida per Hernán Gené en què treballa sobre la base de l'antropologia teatral. Continua el seu procés de formació a través de diverses tècniques d'interpretació i dansa, i de pràctiques de treball amb el cos i la veu, i d’investigació sobre el fet escènic. Li interessa molt la creació plàstica a partir de material reciclat i d’aquí sorgeix la construcció de titelles. Amb ells, en l'actualitat desenvolupa un procés d'investigació i creació escèniques. També treballa al servei de persones amb diversitat funcional a la Fundació Pere Mitjans i forma part de la companyia Varietats a L'ombra. 


Eva Prieto - Nascuda a Barcelona el setembre de 1982. Des dels set anys, relacionada amb el teatre en tallers de centres cívics. Estudia Pedagogia. Treballa en diferents àmbits educatius, tant formal com informal, tant amb adults com amb infants. En un intent de relacionar el procés d’aprenentatge amb el procés de creació artística realitza un màster en Artteràpia. S’enamora de la tècnica clown per la capacitat que tenen les coses petites (com el nas de pallassa) per emocionar. Coneix a Xavier Gimeno, en una col·laboració amb associacióTransformas, per fer teatre dins de presons. I és aquí on comença l’aventura dins de la Companyia: un altre espai on poder donar sortida a la creació artística en àmbits educatius.


José Javier Malumbres Marín - Nascut a Tudela (Navarra) el febrer de 1960. Mestre de vocació, va fer-se càrrec del taller de teatre de l'escola Las Seguidillas, a Badia del Vallès. Durant aquest temps ha intentat apropar el món del teatre als infants i portar a terme el taller amb l'objectiu de que tot l'alumnat fos partícip del projecte. Junts han gaudit del procés i dels resultats. Tot el que sap ho ha après amb els infants.





Ilona Muñoz Rizzo - Va néixer la primavera del 1984, balla, canta i fa teatre des de petita. Com una esponja aprèn de tothom qui pot, com a actriu es forma a l'Institut del Teatre de Barcelona entre altres escoles i amb mestres d'arreu. Estudia també magisteri. La seva feina ha estat sempre entre la recerca i el teatre, gaudint del procés i dels aprenentatges. Treballa com a actriu en diferents companyies rodant per Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina; com a productora, assistent de direcció i coacher d'actors; com a mestra de teatre i moviment. Forma part del grup de recerca Ars Performance Lab i de la troupe Perkimba. Durant els darrers anys ha estat molt interessada en el moviment del cos-veu i inicia els estudis en Feldenkrais. Actualment resideix a Londres on estudia un Màster en col·laboració amb la companyia Song of the goat. Varietats a l'Ombra la va enamorar, el teatre és útil, és de tothom i és per tothom.



Roger Rodrigo Nuez - Nascut a Barcelona l'any 1985. Als seus 18 anys va començar a fer les seves primeres passes cap la música tocant la bateria amb una colla d'amics. Aviat, aquella colla va començar a sentir curiositat per seguir aprenent i engreixar el repertori i varietat musical, incorporant versions de temes coneguts de rock modern i confeccionant temes propis, que amb orgull sovint interpretaven a festes i concerts autogestionats. Nous projectes i noves inquietuds musicals van conduir en Roger a experimentar i involucrar-se amb noves bandes musicals, sent sempre fidel a la bateria, fins que finalment va sorgir Ponme Otra, un grup forjat amb el convenciment de tocar per divertir i fer passar bons moments a tots els oients amb un Rock i Rock-Blues divertit i desenfadat. L'any 2011, aprofitant que "La Companyia: Varietats a l'Obra" volia incorporar música en viu als seus espectacles, va entrar a formar-ne part com a músic i col·laborador. Finalment, va deixar La Companyia una cop acabada la temporada, i poc després, va marxar a viatjar i a viure al Canadà.



Esteban Faro Maldonado - Nascut a Barcelona l'any 1983. Des de ben jove a la seva etapa d'esplai inquiet i apassionat per la música. Cantant, guitarrista i/o baixista de diverses formacions que abarquen molts estils, des d'un grup d'animació o música tradicional fins el projecte més seriós que porta entre mans, Ponme Otra, un grup de Rock'n'Roll i Blues nascut a finals de 2007 i que encara continua fent camí. Tot això compaginat amb els estudis d'educació social, un cor de gospel, classes de ball, assajos i la seva necessitat de no deixar de fer coses noves mai el porta l'any 2011 a entrar a formar part de la Companyia Varietats a l'Ombra per tal de posar música en directe als seus espectacles. Al final de la seva primera temporada decideix deixar la formació per dedicar-se de ple al seu projecte musical emportant-se amb ell un aprenentatge molt valuós de tots i cadascun dels membres de la companyia.